Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Λαθροκυνηγός σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του

Μεταφέρουμε την είδηση όπως την δημοσίευσε η εφημερίδα "έθνος" στην σελίδα: http://www.ethnos.gr

Ενα κοπάδι με ζαρκάδια σκόπευαν δύο λαθροθήρες σε δασική περιοχή της Δράμας, όμως μαζί με ένα από τα ζώα έπεσε νεκρός από τα σκάγια του φίλου του και ένας από τους κυνηγούς.

Οι δύο άντρες, 29 και 38 χρόνων από τη Δράμα, ανέβηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι να κυνηγήσουν μπεκάτσες στη δασική περιοχή «Φαρασινό», έξω από το Παρανέστι. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κοπάδι ζαρκάδια.

Ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον τους και σκότωσε ένα από αυτά, ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Πυροβόλησε και δεύτερη φορά, αλλά τα σκάγια βρήκαν κατάστηθα τον 29χρονο φίλο του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
«Το κυνήγι του ζαρκαδιού απαγορεύεται. Οι κυνηγοί βλέπουν τελευταία πολλά ζαρκάδια στην ορεινή Δράμα, αλλά δεν τα πειράζουν, αντίθετα τα προστατεύουν. Μόνο οι λαθροθήρες ή άλλα άτομα, άσχετα με το κυνήγι, σκοτώνουν ζαρκάδια», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης Δράμας, Παντελής Γαραμπέρας.
Ζαρκάδια και ελάφια πλήθαιναν τα τελευταία χρόνια στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πολλά από αυτά πέφτουν -δυστυχώς- θύματα ασυνείδητων λαθροθήρων, οι οποίοι εμπορεύονται το κρέας τους και το πουλούν σε μεγάλα κρεοπωλεία ή εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου