Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Βίντεο από την Λαϊκή Συνέλευση στις 07/10/2012


Καθημερινά Πυροβολισμοί στο Παρανέστι

Καθημερινα ακούγονται πυροβολισμοί απο το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Παρανέστι. Σήμερα (08/10/2012) 12:30 το βραδύ ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί. Σύμφωνα με μαρτηρίες κατοίκων καθημερινά ακούγονται πυροβολισμοί.

Τα σχόλια είναι περιττά.

Μετανάστες δραπέτευσαν από το Κέντρο Υποδοχής του Παρανεστίου


Τρεις μετανάστες από το «στρατόπεδο Πανταζόπουλου» στο Παρανέστι Δράμας, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες ως Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, έχουν δραπετεύσει από το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου.


Αν και ακόμα τίποτα δεν έχει επιβεβαιώσει η Αστυνομία της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες της Piazza del Popolo, οι δύο από αυτούς έχουν συλληφθεί στην περιοχής της Αδριανής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία από το πρωί έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιφέρεια της Δράμας, για την σύλληψη και του τρίτου μετανάστη που δραπέτευσε.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Δήμου Παρανεστίου 07/10/2012


Η ένταση, οι υψηλοί τόνοι και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στην έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευση επιτέθηκαν φραστικά κατά του δημάρχου και του άσκησαν δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς του επισημαίνοντας ότι γνώριζε για την μεταφορά των λαθρομεταναστών και τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος έγινε και αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε η επιτροπή που συνάντησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης καθώς οι εκπρόσωποι του Δήμου Παρανεστίου πήγαιναν α αποφασισμένοι να τον πιέσουν να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες και εκείνος τους έστειλε τελεσίγραφο πως όχι μόνο δε θα απομακρυνθούν αλλά θα έρθουν κι άλλοι πεντακόσιοι.

Στην πρόταση της αντιπολίτευσης να υποβάλουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παραιτήσεις και στην ψηφοφορία που ακολούθησε το Σώμα ισοψήφησε και με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά να μην υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί να πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Δήμου Παρανεστίου στην πλατεία του Σιδηροδρομικού σταθμού κι εκεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε σημαντικά η αστυνομική δύναμη στην περιοχή που σε 24ώρη βάση φυλά το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου».